Candelabra

Candelabra B.V. is een leverancier van landbouwproducten.

Wij verkopen onze producten via Candelabra B.V. in Rotterdam, Nederland. De activiteiten van dit bedrijf zijn hoofdzakelijk gericht op de logistiek, marketing en verkoop van de landbouwproducten.

Producten

Sesamzaad (Sesamum indicum)

Sesamzaad wordt verondersteld een van de eerste specerijen te zijn, evenals een van de eerste planten die wordt gebruikt voor olie voor menselijke consumptie. De beroemde zin "Open Sesame" van Arabian Nights, is waarschijnlijk afgeleid van het onderscheidende kenmerk van de sesamzaad pod, die open barst bij het bereiken van volledige groei. Sesamzaad, in de verschillende vormen, kent veel verschillende toepassingen; van de levensmiddelen industrie tot aan de productie van farmaceutische en cosmetische artikelen. Sesamzaad groeit zonder gebruik van synthetische meststoffen, pesticiden of insecticiden. Dit betekent dat sesamzaad en alle derivaten ervan organisch zijn.

De jaarlijkse productie wordt geschat op 150.000 ton.

Arabisch gom (gum acacia)

Arabische gom is het exsudaat van de chylus van de Acacia Senegal en Seyal bomen. De oppervlakte van de Gom gordel wordt geschat op 520.000 vierkante kilometers. Arabische gom wordt gebruikt in de traditionele lithografie, drukwerk, verf, lijm, cosmetica, voedsel, geneesmiddelen en diverse industriële toepassingen.

De jaarlijkse productie wordt geschat op 50.000 ton.

Hibiscus bloem (Hibiscus sabdariffa)

De hibiscus bloemen zijn verkregen uit de plant Hibiscus. De binnenste kelk van de hibiscus bloemen zijn gereinigd en gedroogd. De hibiscus bloemen worden gebruikt voor het maken van papier, schoonheidsproducten, levens- en geneesmiddelen.

De jaarlijkse productie wordt geschat op 23.000 ton.

Grondnoot (Arachis hypogaea)

De pinda of grondnoot (Arachis hypogea), is een soort in de peulvruchten of "bean family" (Fabaceae). Bijzonder aan de grondnoot is dat deze bloeit boven de grond, maar vrucht onder de grond. Pinda's worden gebruikt in voedingsmiddelen, oliën, make-up, medicijnen, textiel, pindakaas, evenals vele andere toepassingen.

De jaarlijkse productie wordt geschat op 50.000 ton.

Sorghum

Sorghum is een graangewas dat is ontstaan in Afrika en groeit vandaag de dag ook in Azië en de Amerika. De planten worden geteeld in warmere klimaten wereldwijd. Sorghum wordt gebruikt in gluten-vrije recepten, voedingsmiddelen, veevoer en de productie van alcoholische dranken.

De jaarlijkse productie wordt geschat op 500.000 ton.

Contact informatie

Voor meer informatie over onze producten kunt u contact opnemen met:

+31 (0)180 820 333 info@candelabra.nl